JAPANSKI VODENI KRISTALI ili VODENI KEFIR
Oprati kristale u plastičnoj rešetki (cediljki).
Oprane kristale sasuti u staklenu teglu od 3 kilograma.
Dodati u teglu:
6 kašika šećera (belog)
2 rasečena limuna na pola
10 zrna suvog grožđa
2 litra vode
Poklopiti i ostaviti 48 sati – tj. 2 dana.
Procediti svaki drugi dan i piti.
Limun iscediti u kefir, a zrna suvog grožđa baciti.
Uvek ide novi limun i novo grožđe.
Svaki put postupak je isti.
Svaki dan otvoriti teglu i bar 1 promešati kako bi se šećer istopio (to uraditi pre ćeđenja).
Potrebno je imati 12 kašika kristala u tegli, a sve preko toga nekome dati na dalju upotrebu.
Obično se 6 kašika daje nekom drugom.
Živeli!
Коментари
Постави коментар