уторак, 8. мај 2018.

JAPANSKI VODENI KRISTALI ili VODENI KEFIR



Oprati kristale u plastičnoj rešetki (cediljki). 


Oprane kristale sasuti u staklenu teglu od 3 kilograma.

Dodati u teglu:


6 kašika šećera (belog)
2 rasečena limuna na pola
10 zrna suvog grožđa
2 litra vode

Poklopiti i ostaviti 48 sati – tj. 2 dana. 


Procediti svaki drugi dan i piti. 

Limun iscediti u kefir, a zrna suvog grožđa baciti.

Uvek ide novi limun i novo grožđe.

Svaki put postupak je isti.


Svaki dan otvoriti teglu i bar 1 promešati kako bi se šećer istopio (to uraditi pre ćeđenja).

Potrebno je imati 12 kašika kristala u tegli, a sve preko toga nekome dati na dalju upotrebu.


Obično se 6 kašika daje nekom drugom.

Živeli!

Нема коментара:

Постави коментар