JUNEĆA SUPA



U šerpu ubaciti:

komad junećeg mesa (masnije sa koskom)
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
začin C
voda

Kuvati dok meso ne omekavi.

Izvaditi meso i deo bez kostiju vratiti u supu (ja nisam vratila, jer sam to malo krtine pojela).

Izgnječiti šargarepu i vratiti u šerpu, a luk baciti.

Dodati začine:

sremuš (ili peršun)
mleveni biber
itd...

Prokuvati još malo, a pre toga zakuvati rezancima za supu (koristim posnu testeninu).



Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi