KOLAČ LAVA
Rastopiti na tihoj vatri:
100 g margarina
100 g čokolade
I ostaviti da se prohladi.
Za to vreme umutiti mikserom:
2 jejeta
50 g smeđeg šećera
U to dodati 50 g belog brašna tip 400 meko i izmešati ručno.
U to zatim sasuti prohlađenu čokoladu i sve razliti u pleh za mafine (koristim najveće od 12 komada i razlivam da budu tanji; obavezno stavljam i korpice od papira iako je pleh silikonski).
Peče se kaže recept samo 7 minuta na 200 stepeni, da bi pri sečenju kolača iz njega iscurela lava čokoladna.
Ja sam na tačno 7 minuta isključila rernu, ali sam po svojoj volji ostavila u rerni još 3 minuta da se istišti.
Moji kolačići nemaju baš mnogo čokoladne lave koja kulja, ali su izuzetno pufnasti i vadušasti i u njima ima tragova lave. Ja sam baš htela ovakav efekat.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар