KORPICE OD MESA



Zamesiti masu kao za faširane šnicle od sledećih sastojaka:

300 g mlevenog mesa (miks svinjskog i junećeg)
2 jajeta
2 kašike prezli
1 glavica crnog luka (sitno iseckanog)
morska so
mleveni biber



Masu podeliti na 8 loptica i svaku ubaciti u najveći pleh za projaricu (mafine) obložene korpicama papirnim, pa udubiti u sredini i rasterati po ivicama kako bi dobili oblik korpice.




Ispeći na 190 stepeni, a kad je pečeno izvaditi i napuniti nadevom, pa vratiti još koji minut i zapeći sa nadevom.

Nadev:



2 jajeta
komad rendanog tvrdog kravljeg sira
seckani peršun
suvi začin mirođije (može i svež)



Pri serviranju svaku korpicu ukrasiti sa kiselom pavlakom.




Prijatno! 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi