POVRĆE SA PIRINČEM
Dva komada pilećih grudi (oko 400 g) iseći na veće tanje komade.
Pomešati:
2 kašike soja sosa
2 kašike ulja
1 kašičicu brašna
malo morske soli
crni mleveni biber
U ovo ubaciti meso i ostaviti da odstoji minimum 15 minuta (ja to pripremam večeras, tako da može i da prenoći u marinadi u frižideru).
Sutradan:
Iseckati povrće na sitno:
strukove mladog belog luka
2 glavice crnog luka
1 zelenu papriku
1 veću šargarepu
Posebno skuvati beli pirinač.
Pileće meso izdinstati na ulju, pa u to dodati luk i povrće i dinstati.
Može se nalivati bujonom (pilećom supom) ili vodom po potrebi.
Kada se uprži u to dodati obaren pirinač.
Začiniti dodavanjem začina:
morska so
kari
biber
itd...
Prijatno.
Коментари
Постави коментар