субота, 12. мај 2018.

POVRĆE SA PIRINČEM



Dva komada pilećih grudi (oko 400 g) iseći na veće tanje komade.

Pomešati:

2 kašike soja sosa
2 kašike ulja
1 kašičicu brašna 
malo morske soli
crni mleveni biber

U ovo ubaciti meso i ostaviti da odstoji minimum 15 minuta (ja to pripremam večeras, tako da može i da prenoći u marinadi u frižideru).

Sutradan:

Iseckati povrće na sitno:

strukove mladog belog luka
2 glavice crnog luka
1 zelenu papriku
1 veću šargarepu

Posebno skuvati beli pirinač.

Pileće meso izdinstati na ulju, pa u to dodati luk i povrće i dinstati.

Može se nalivati bujonom (pilećom supom) ili vodom po potrebi.

Kada se uprži u to dodati obaren pirinač.

Začiniti dodavanjem začina: 

morska so
kari
biber
itd...





Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар