петак, 11. мај 2018.

PRŽENE SVINJSKE ŠNICLE SA CRNIM I BELIM LUKOM



Oko 500 g svinjskih šnicli iseći na kockice (ja sam prepolovila, jer se meso pri prženju skupi).

Oljuštiti par struka mladog tek ubranog belog luka i iseckati.

U to ubaciti začin đumbira u prahu (ko voli može narendati i koren).

Sve to pomešati sa 3 kašike soja sosa i ubaciti 1/2 kašičice ljute aleve paprike.

Meso pomešati i dobro nadenuti ovom marinadom i ostaviti u frižider poklopljeno do sutradan da upije.

Sutradan:

Očistiti par struka mladog crnog luka i iseći ga (luk se može prirpemiti i dan ranije).

Pripremiti šaku-dve sremuša (može i blitva).

Meso ispeći na zagrejanom ulju, pa u to dodati povrće.

Dolivati bujonom ili vodom (može i vino).

Posoliti po ukusu.

Može se ubaciti i malo suvih kajsija (ja trenutno nemam kajsije).

Po želji ovo jelo garnirati bademima ili iseckanim crnim lukom.



Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар