PRŽENE SVINJSKE ŠNICLE SA CRNIM I BELIM LUKOM
Oko 500 g svinjskih šnicli iseći na kockice (ja sam prepolovila, jer se meso pri prženju skupi).
Oljuštiti par struka mladog tek ubranog belog luka i iseckati.
U to ubaciti začin đumbira u prahu (ko voli može narendati i koren).
Sve to pomešati sa 3 kašike soja sosa i ubaciti 1/2 kašičice ljute aleve paprike.
Meso pomešati i dobro nadenuti ovom marinadom i ostaviti u frižider poklopljeno do sutradan da upije.
Sutradan:
Očistiti par struka mladog crnog luka i iseći ga (luk se može prirpemiti i dan ranije).
Pripremiti šaku-dve sremuša (može i blitva).
Meso ispeći na zagrejanom ulju, pa u to dodati povrće.
Dolivati bujonom ili vodom (može i vino).
Posoliti po ukusu.
Može se ubaciti i malo suvih kajsija (ja trenutno nemam kajsije).
Po želji ovo jelo garnirati bademima ili iseckanim crnim lukom.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар