петак, 18. мај 2018.

SARMICA OD LIŠĆA VINOVE LOZE


Nabrati mlade liske vinove loze (neprskanog grožđa), spuštati u slanu ključalu vodu i malo obariti dok liske ne omekave.



Skuvane liske ocedititi.

Prirpemiti kašu i propržiti malo bolje na ulju, jer se ova sarmica posve malo zapeče i brzo skuva:



mešavina junećeg i svinjskog mlevenog mesa 
šaka obarenog pirinča
iseckan mladi crni luk
sitno useckana šargarepa
sremuš (umesto belog luka)
morska so
mleveni biber
začin C
aleva paprika



Saviti uobičajene male sarme, poređati u zemljani sud, naliti vodom blago da ogrezne i zapeći na 200 stepeni u rerni. Ako su liske manje spojiti po dve i uvijati klasičnu sarmu.

Može se sve bez vode ostaviti u frižider, zaviti alu folijom i sutradan ispeći za ručak uz nalivanje vode.

Ako ostane kaše može se iskoristiti i napraviti predivna musaka (recimo od kropira).



Pred kraj jelo preliti sa umućenim jajetom i čašom kisele pavlake i zapeći dok ne porumeni preliv.



Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар