SLADOLED - po receptu moje seke
U šerpu sasuti:
1 litar mleka
200 g smeđeg šećera (u receptu je pisalo čak 500 g belog šećera; meni je to previše, pa modifikujem detalj ovaj po svom ćefu)
300 ml vode
1 vanila
Kuvati na tihoj vatri (ringla na 1,5) ravno 20 minuta kaže recept i doista poslušala sam tako.
Smaći sa ringle i ohladiti načisto masu (tako početi sladoled izjutra, pa do uveče ćete i završiti).
Ohlađenu masu stavitu u zamrzivač 5-6 sati (ni minut više, kaže recept).
Izvaditi masu i u nju postepeno dodavati šlag (ukupno 500 g) i mutiti dok se sve ne zgusne.
Podeliti na dva dela:
u jedan ide 100 g otopljene čokolade (ja sam dodala još 2 kašike kakao praha), a drugi ostaviti kakav i jeste (samo ubaciti 1-2 kašike ekstrata sa aromom vanile).
Možete ubaciti i voća po želji (ja nisam).
Tako začinjen sladoled vratiti u zamrzivač.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар