SRPSKA BELA ČORBA
Ja kad kuvam čorbu ili supu, svejedno, volim sve bez mnogo ulja i zaprške pogotovu. Tako je i danas. Posve je dovoljna masnoća koja proistekne iz mesa.
U šerpu ubaciti skoro sve:
iseckanu glavicu crnog luka
seckani peršun
seckano svinjsko meso bez kostiju (2 šnicle od buta)
7-8 komada pilećeg srca (ostalo mi od džigerice)
himalajsku so
začin C
mleveni biber
2 veća korena celera (na karju kuvanja povaditi iz čorbe)
2 sitno iseckane šargarepe
nekoliko liski lovora
Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri sve dok meso ne omekavi uz povremeno dolivanje vode.
Pred kraj probati ukus, pa kao fali nešto od začina dodati.
Takođe pred kraj umutiti 1 žumance i 2 veće kašike kisele pavlake, pa razmućeno sasuti u čorbu (pre toga iz čorbe povaditi lovor i celer).
Izmešati i prokuvati posve malo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар