уторак, 29. мај 2018.

SRPSKA BELA ČORBA



Ja kad kuvam čorbu ili supu, svejedno, volim sve bez mnogo ulja i zaprške pogotovu. Tako je i danas. Posve je dovoljna masnoća koja proistekne iz mesa.

U šerpu ubaciti skoro sve:

iseckanu glavicu crnog luka
seckani peršun
seckano svinjsko meso bez kostiju (2 šnicle od buta)
7-8 komada pilećeg srca (ostalo mi od džigerice)
himalajsku so
začin C
mleveni biber
2 veća korena celera (na karju kuvanja povaditi iz čorbe)
2 sitno iseckane šargarepe
nekoliko liski lovora

Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri sve dok meso ne omekavi uz povremeno dolivanje vode.


Pred kraj probati ukus, pa kao fali nešto od začina dodati.

Takođe pred kraj umutiti 1 žumance i 2 veće kašike kisele pavlake, pa razmućeno sasuti u čorbu (pre toga iz čorbe povaditi lovor i celer).

Izmešati i prokuvati posve malo.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар