TORTA OD NARANDŽE I MAKA
Umutiti koru od:
3 belanceta
3 kašike smeđeg šećera
3 žumanceta
3 kašike belog brašna
1 prašak za pecivo
1 struganu koru od pomorandže
Ispeći u okruglom plehu prečnika 22 cm (čije se dno vadi) na 180 stepeni oko 10-ak minuta.
Pečenu koru ohladiti, preseći preko pola i svaku polovinu natopiti ceđenim sokom od pomorandže.
Fil:
Umutiti mikserom 200 ml krem sira i 80 g fruktoze.
Posebno umutiti 200 ml slatke pavlake.
Pomešati slatku pavlaku i krem sir.
U to dodati 15 g maka u zrnu (to je oko 2-3 kašike ako nemate vagicu sa malim podeocima).
U manjoj posudici potopiti 1 kesicu želatina (10 g) sa malo hladne vode, a kada nabubri staviti na ringlu da se ugreje, ali vodite računa da ne provri.
Želatin sasuti u fil i sve izmutiti mikserom.
Ređati (bez obruča, jer je fil gust, pa nema bojazni da nešto sklizne sa torte):
prva polovina presečene kore (natopljena)
polovina fila
drugi deo kore
druga polovina fila
Ukrasiti po želji pomorandžom.
Ostavititi u frižider da se ohladi.
Srećan Đurđevdan tvoj rođendan osmi naše sunce Tatjana!
Prijatno.
Коментари
Постави коментар