субота, 5. мај 2018.

TORTA OD NARANDŽE I MAKA



Umutiti koru od:

3 belanceta
3 kašike smeđeg šećera
3 žumanceta
3 kašike belog brašna
1 prašak za pecivo
1 struganu koru od pomorandže

Ispeći u okruglom plehu prečnika 22 cm (čije se dno vadi) na 180 stepeni oko 10-ak minuta.

Pečenu koru ohladiti, preseći preko pola i svaku polovinu natopiti ceđenim sokom od pomorandže.

Fil:



Umutiti mikserom 200 ml krem sira i 80 g fruktoze.

Posebno umutiti 200 ml slatke pavlake.

Pomešati slatku pavlaku i krem sir.

U to dodati 15 g maka u zrnu (to je oko 2-3 kašike ako nemate vagicu sa malim podeocima).

U manjoj posudici potopiti 1 kesicu želatina (10 g) sa malo hladne vode, a kada nabubri staviti na ringlu da se ugreje, ali vodite računa da ne provri.

Želatin sasuti u fil i sve izmutiti mikserom.



Ređati (bez obruča, jer je fil gust, pa nema bojazni da nešto sklizne sa torte):

prva polovina presečene kore (natopljena)
polovina fila
drugi deo kore
druga polovina fila

Ukrasiti po želji pomorandžom.

Ostavititi u frižider da se ohladi.

Srećan Đurđevdan tvoj rođendan osmi naše sunce Tatjana!




Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар