ČORBA SA PALAČINKAMA
Ispeći 1-2 velike palačinke, a zatim modlama (koristim detelinku sa 3 lista) za sitne kolačiće izvaditi oblike kave želite. Od ostataka i krajeva iseći široke rezance (kao za jufku).
U šerpu nasuti malo ulja, tek da pokrije dno (ja sam i manje) i staviti da se zagreje.
Kada se zagreje dodati 1 malu kašičicu aleve paprike slatke i 1/2 kašičice belog brašna, pa mešati da se zaprži, ali paziti da ne počne da gori.
Odmah u to naliti 250 ml mleka i 250 ml vode (može i po 500 ml i mleka i vode).
Posoliti i dodati 1/2 kašičice začina C (ili vegete), pa pojačati vatru.
Kada čorba provri skinuti sa vatre i to brzo, pošto zbog mleka lako iskipi, a može i da zagori (zalepi) po dnu.
U svaki tanjir staviti po malo rezanaca od palačinki, pa naliti čorbu.
Jede se vruća, a posebno prija u hladnim danima. Meni prija i u letnjim takođe!
Umesto sa vodom i vegetom, ovu čorbu možete pripremiti i sa slabijom domaćom pilećom supom. Ona instant kocka samo će pokvariti ukus.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар