петак, 8. јун 2018.

ČORBA SA PALAČINKAMA



Ispeći 1-2 velike palačinke, a zatim modlama (koristim detelinku sa 3 lista) za sitne kolačiće izvaditi oblike kave želite. Od ostataka i krajeva iseći široke rezance (kao za jufku).

U šerpu nasuti malo ulja, tek da pokrije dno (ja sam i manje) i staviti da se zagreje.

Kada se zagreje dodati 1 malu kašičicu aleve paprike slatke i 1/2 kašičice belog brašna, pa mešati da se zaprži, ali paziti da ne počne da gori.

Odmah u to naliti 250 ml mleka i 250 ml vode (može i po 500 ml i mleka i vode).

Posoliti i dodati 1/2 kašičice začina C (ili vegete), pa pojačati vatru.

Kada čorba provri skinuti sa vatre i to brzo, pošto zbog mleka lako iskipi, a može i da zagori (zalepi) po dnu.

U svaki tanjir staviti po malo rezanaca od palačinki, pa naliti čorbu.

Jede se vruća, a posebno prija u hladnim danima. Meni prija i u letnjim takođe!

Umesto sa vodom i vegetom, ovu čorbu možete pripremiti i sa slabijom domaćom pilećom supom. Ona instant kocka samo će pokvariti ukus.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар