уторак, 26. јун 2018.

FOKAČA


U vanglicu nasuti:

malo himalajske soli (1 kašičicu)
1 kašičicu smeđeg šećera
suvi kvasac (za 1 kesicu)
1/2 kašičice suvog začina ruzmarina
1/2 kašičice suvog začina majčine dušice
2 kašike ulja
oko 125 ml mlakog mleka
oko 60-80 ml tople vode

Sve zamesiti dodavanjem brašna (belo meko tip 400; nisam merila koliki je utrošak) kako bi se postiglo glatko testo.

Ostaviti da naraste 40 minuta (ja sam 35 minuta).

Testo razvući u pleh nešto tanje i premazati namazom.

Namaz mešavina:

ulja
ruzmarina
majčine dušice i
nekoliko sitno iseckanih čena belog luka



Premazano testo izdubiti (izbušiti) prstima. Hvala mom pomoćniku danas za ovaj poduhvat - (Anastasiji).

Pustiti da malo krene u plehu i ispeći ravno 15 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар