недеља, 10. јун 2018.

GURMANSKA PALAČINKA


Podmesiti malo gušće testo za palačinke (mada ja baš i nisam tako; uvek podmesim standarndo i uobičajeno; tačnije meni je ostalo mase još od juče).

Ovaj recept je u originalu objašnjen malo "preterano teško", gde se svaki palačinak presipa u drugi tiganj podmazan uljem, jer tvrde da je nemoguće ispeći sve u jednom tiganju. No ja sam ga pojednostavila, prilagodila i sve uspela da okrenem i prevrnem u jednom tiganju blago pouljenom.



Dakle, na malo ulja propržiti da odmekne 1 glavica crnog luka i par pečuraka (šapinjoni). Sve to malo posoliti. 

I nakon toga prohladiti.

Iseckati komad šunke i kačkavalja na sitne kockice.



U masu za palačinke (odvojim od mase 3 velike kutlače; pečem 3 palačinke) ubaciti prohlađene šampinjone, iseckanu šunku i kačkavalj.

U masu dodati još i origano i mleveni biber.

Izmešati masu. 

Masa je gušća, pa od nje treba pažljivo ispeći palačinke. 

Malo je "teže" i polagano okrenuti palačinke i sa druge strane. 

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар