GURMANSKA PALAČINKA
Podmesiti malo gušće testo za palačinke (mada ja baš i nisam tako; uvek podmesim standarndo i uobičajeno; tačnije meni je ostalo mase još od juče).
Ovaj recept je u originalu objašnjen malo "preterano teško", gde se svaki palačinak presipa u drugi tiganj podmazan uljem, jer tvrde da je nemoguće ispeći sve u jednom tiganju. No ja sam ga pojednostavila, prilagodila i sve uspela da okrenem i prevrnem u jednom tiganju blago pouljenom.
Dakle, na malo ulja propržiti da odmekne 1 glavica crnog luka i par pečuraka (šapinjoni). Sve to malo posoliti.
I nakon toga prohladiti.
Iseckati komad šunke i kačkavalja na sitne kockice.
U masu za palačinke (odvojim od mase 3 velike kutlače; pečem 3 palačinke) ubaciti prohlađene šampinjone, iseckanu šunku i kačkavalj.
U masu dodati još i origano i mleveni biber.
Izmešati masu.
Masa je gušća, pa od nje treba pažljivo ispeći palačinke.
Malo je "teže" i polagano okrenuti palačinke i sa druge strane.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар