KOLAČ SA LETNJIM JABUKAMA I KEKSOM
Oko 500-600 g izrendanih letnjih jabuka, 125 g smeđeg šećera i 250 ml hladne vode i malo cimeta izdinstati i ukuvati na umerenoj ringli oko 15-ak minuta da jabuke omekave.
Kada su jabuke gotove u to sasuti 1 kesicu pudinga od vanile razblaženu u malo vode i ukuvati posve kratko dok se ne zgusne masa.
Po dnu pleha poređati keks.
Sasuti polovinu vrelih jabuka.
Opet red keksa.
Polovina preostalih jabuka.
I završiti trećim redom keksa.
Potrebno je oko 600-700 g keksa.
Prvi i treći red klasičan ukus "Zlatnog Peka". U sredini Pek sa ukusom kakao praha.
Kolač ubaciti u frižider da se ohladi.
Umutiti 250 ml slatke pavlake i sasuti preko kolača.
Vratiti u frižider da omekavi do sutradan, pa iseći i služiti.
Dekorisati mrvicama rendane čokolade.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар