четвртак, 28. јун 2018.

KOLAČ SA LETNJIM JABUKAMA I KEKSOM


Oko 500-600 g izrendanih letnjih jabuka, 125 g smeđeg šećera i 250 ml hladne vode i malo cimeta izdinstati i ukuvati na umerenoj ringli oko 15-ak minuta da jabuke omekave.

Kada su jabuke gotove u to sasuti 1 kesicu pudinga od vanile razblaženu u malo vode i ukuvati posve kratko dok se ne zgusne masa.



Po dnu pleha poređati keks.

Sasuti polovinu vrelih jabuka.

Opet red keksa.

Polovina preostalih jabuka.

I završiti trećim redom keksa.



Potrebno je oko 600-700 g keksa.

Prvi i treći red klasičan ukus "Zlatnog Peka". U sredini Pek sa ukusom kakao praha.

Kolač ubaciti u frižider da se ohladi.

Umutiti 250 ml slatke pavlake i sasuti preko kolača.

Vratiti u frižider da omekavi do sutradan, pa iseći i služiti.



Dekorisati mrvicama rendane čokolade.

Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар