петак, 1. јун 2018.

KORPICE



Praveći danas "Švedske poljupce" ostalo je mase kojom podmesih palačinke. Tako podmesim veću količinu, pečem onoliko koliko treba. Ostavim u frižider i za sutradan, kako bih isprobala još jedan nov način kojim se nadevaju. 

No, evo već večeras, uz topot gromova inspirativnih, još jedan nov način kako se mogu pojesti palačinci.



Dakle, ispeći željenu količinu palačinaka (onoliko koliko želite porcija).

Pečem dve, čisto da isprobam ovaj postupak i način rada, a koji iziskuje da se u pleh prevrnu čaše naopako,  a preko svake da se prebaci ispečena palačinka (čaše obavezno od debljeg stakla).

U hladnu rernu sve se ubaci, a zatim se rerna uključi na 120-150 stepeni (više od toga ne, da ne bi puklo staklo).

Skeptično počnem sa 120 stepeni, pomislim da "žrtvujem" dve dragocene čaše, a posle pojačam do 150 stepeni i tako su se korpice brže isušile. Ponekad otvorim vrata da opipam kako to izgleda i vidim na dobrom sam tragu - uspeće isušivanje!



Palačinke se peku, tačnije suše u rerni dok ne postanu tvrde i krute.

Meni tokom sušenja ništa nije potamnelo, tako da nisam smanjivala rernu, a nisam ni otvarala vrata kako bi isterala dim.

Osušene palačinke izvaditi iz rerne  i kada se potpuno ohlade pažljivo ih poskidati sa čaša.

E, ja sam zbog nestrpljenja manje čekala od toga i opet je uspelo.

Pripremiti voće po želji:

jagode
maline 
višnje



Voće ne treba šećeriti.

Izmešati voće i pažljivo napuniti korpice.

Ukrasiti sveže umućenim šlagom i odmah služiti.


Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар