петак, 1. јун 2018.

LETNJA KRILCA



Od navedenih sastojaka zamešati sos i u njega potopiti pileća krilca (6 komada,  a to je oko 600 g):

2 kašike ajvara (a može i kečap; no dok imam svojih zdravih proizvoda pribegavam njima; ko nema domaćeg ajvara neka kupi kečap; a može i mleveni paradajz ako se negde potkrao; kod mene su te zalihe potrošene)
2-3 kašike soja sosa (tamari)
suvi začin origana
začin C
2-3 kašike ulja
malo jabukovog sirćeta (umesto belog vina koje nemam)
2 kašičice meda
svež peršun (može i suv)
malo ljute tucane paprike

Krilca treda da odstoje u ovom sosu najmanje 3 sata, a mogu i da prenoće.

Sutradan krilca poređati preko nekog povrća (ja ću preko zelene boranije, uz dodatak sremuša i nekih začina) i sve zapeći na 200 stepeni.




Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар