субота, 9. јун 2018.

NAPULJSKE PALAČINKE



Zamesiti masu za palačinke: 2 jajeta, malo mleka, vode, brašno, ulje.

Odvaditi onoliko kutlača koliko želite palačinaka (ja sam odvadila 4 kutlače dovoljno da ispečem 4 velike palačinke).

Obariti šaku spanaća ili blitve (što više stavitie zeleniša podloga će biti zelenija; ja sam imala manje blitve pa se primećuju tek trunke; no ipak dovoljno).


Propržiti glavicu crnog luka, 3-4 čena belog luka, 1 veći paradajz i malo ajvara. Pobiberiti.

Ispeći palačinke, a svaku pečenu premazati sosom, pa poređati 2-3 tanke šnite suvog vrata, posuti sa malo rendanog kačkavalja, origana i zarolati palačinke, tako da im krajevi budu dobro zatvoreni.

Posložiti palačinke u pouljenu tepsiju i zapeći na 200 stepeni u rerni tek da se dobro ugreju i sasvim malo porumene.


Vruće izvađene palačinke preliti kečapom (ja nisam) i posuti obavezno narendanim sirom, pa odmah služiti.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар