NAPULJSKE PALAČINKE
Zamesiti masu za palačinke: 2 jajeta, malo mleka, vode, brašno, ulje.
Odvaditi onoliko kutlača koliko želite palačinaka (ja sam odvadila 4 kutlače dovoljno da ispečem 4 velike palačinke).
Obariti šaku spanaća ili blitve (što više stavitie zeleniša podloga će biti zelenija; ja sam imala manje blitve pa se primećuju tek trunke; no ipak dovoljno).
Propržiti glavicu crnog luka, 3-4 čena belog luka, 1 veći paradajz i malo ajvara. Pobiberiti.
Ispeći palačinke, a svaku pečenu premazati sosom, pa poređati 2-3 tanke šnite suvog vrata, posuti sa malo rendanog kačkavalja, origana i zarolati palačinke, tako da im krajevi budu dobro zatvoreni.
Posložiti palačinke u pouljenu tepsiju i zapeći na 200 stepeni u rerni tek da se dobro ugreju i sasvim malo porumene.
Vruće izvađene palačinke preliti kečapom (ja nisam) i posuti obavezno narendanim sirom, pa odmah služiti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар