PILETINA SA MASLINAMA



3 veća pileća karabataka odvojiti od karabataka, iseći, kako bi se dobilo 6 parčića pilećeg mesa.

Meso posoliti.

U zemljani sud sasuti:

malo ulja
šaku zelenih maslina
beli luk u granulama (mogu i čena)
suvi začin bosiljka
mleveni biber
1 veći isečen paradajz
1 kašiku ajvara



Sve izmešati i preko toga poređati pileće meso.

Naliti sa malo vode i zapeći u rerni na 190-200 stepeni.



Prijatno!




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi