PROLEĆNI SATARAŠ


U dublji tiganj sa poklopcem nasuti malo ulja, pa na njemu propržiti na tihoj vatri dok ne omekavi:

2-3 glavice iseckanog crnog luka
3-4 zelene krupno sečene paprike
3-4 crvene sečene paprike

Posoliti i pobiberiti, a ako malo zalepi podliti sa malo vode (mada ako dinstate poklopljeno povrće samo pusti svoje sokove).

Kasnije u to dodati 2-3 izmiksana paradajza i propržiti sve još 5-10 minuta, kako bi ostalo što više čorbe (moče).

Dodati začina C i sveže naseckanog peršuna.

Ko voli može dodati u sataraš i umćeno jaje (ja nisam). 

Ja predlažem: ovakav sataraš servirati sa što više tvrdog slanog sira.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi