PUNJENE ZELENE PAPRIKE I PARADAJZ



Napraviti i na ulju propržiti kašu u koju se dodaju sledeći sastoji:

1 glavica isečenog crnog luka
1 rendana ili sitno seckana šargarepa
malo iseckanog korena celera
mleveno meso (miks svinjsko i juneće)
peršun
beli luk u granulama (ili u čenima)
mleveni biber
začin C
himalajska so
šaka obarenog belog pirinča

4 veće zelene paprike iseći, a 1 paradajz izdubiti po sredini. Papriku zaseći po vrhu i uzduž u obliku slova T,  a potom povaditi semenke.

Ovim nadevom napuniti paprike i paradajz.

Poređati u pouljenu posudu za pečenje.

Preliti sve sa uljem i zapeći na 190 stepeni, dok povrće ne omekša.

Ne moram reći kako se mogu sve dekoristai ovi delikatesi. Izbor mora biti vazda vaš.



Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi