петак, 8. јун 2018.

PUNJENE ZELENE PAPRIKE I PARADAJZ



Napraviti i na ulju propržiti kašu u koju se dodaju sledeći sastoji:

1 glavica isečenog crnog luka
1 rendana ili sitno seckana šargarepa
malo iseckanog korena celera
mleveno meso (miks svinjsko i juneće)
peršun
beli luk u granulama (ili u čenima)
mleveni biber
začin C
himalajska so
šaka obarenog belog pirinča

4 veće zelene paprike iseći, a 1 paradajz izdubiti po sredini. Papriku zaseći po vrhu i uzduž u obliku slova T,  a potom povaditi semenke.

Ovim nadevom napuniti paprike i paradajz.

Poređati u pouljenu posudu za pečenje.

Preliti sve sa uljem i zapeći na 190 stepeni, dok povrće ne omekša.

Ne moram reći kako se mogu sve dekoristai ovi delikatesi. Izbor mora biti vazda vaš.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар