FRANCUSKO PECIVO


Zamesiti testo od sledećih komponenata:

350 g speltinog brašna
1 kašičica himalajske roze soli
1 kašičica praška za pecivo
malo suvog začina ruzmarina
suvi začin bosiljka
suvi začin majčine dušice
50 ml maslinovog ulja
200 ml tople (mlake) vode

Testo natreti sa još malo speltinog brašna, formirati pogačicu i ostaviti u vanglici da odstoji pola sata i obavezno pokriti krpom.



Testo nakon pola sata podeliti na 4 loptice, pa svaku rastanjiti klagijom i napraviti poveći list.

Poređati ih u pleh na kolačarski papir - onaj za pečenje kolača.

Nožem zaseći po sredini i po ivicama svakog lista, pa te proreze i zasekotine malo raširiti.

Formirane listove posuti rezancima sveže isečenog ljubičastog (crvenog) luka.

Ispeći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.



Ovo testo jesti samo za doručak uz neki namaz ili uz dozvoljeni jogurt.



Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi