GABRIELA KOLAČ
Umutiti koru (pazite kao puslica je):
5 belanaca
250 g šećera
100 g mlevenih lešnika (trebali su orasi, no ja prednost dajem lešnicima)
1 kašika prezli
Ispeći u plehu (obložen papirom obavezno) oko pola sata na 180 stepeni. Moj pleh je malo manji od preporučenog (39 x 26 cm), pa su korice došle "deblje", ali pošto je ovo puslica malte ne onda sam odabrala smart rešenje.
Tanja korica bi se samo više trošila i drobila.
Dok se korica peče skuvati fil od:
5 žumanaca
150 g šećera
3 kašike brašna
250 ml mleka
1 vanil šećer
U mlako ubacujem 200 g margarina, nemam kad da čekam da se sve ohladi.
Onda prohlađenu koru presečem preko pola i nafilujem.
Odozgo preklopim drugom polovinom kore.
Do sutradan se ohladi i stegne u frižideru.
Slično je krempiti.
Pre serviranja po vrhu posuti prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар