понедељак, 13. август 2018.

GABRIELA KOLAČ



Umutiti koru (pazite kao puslica je):

5 belanaca 
250 g šećera
100 g mlevenih lešnika (trebali su orasi, no ja prednost dajem lešnicima)
1 kašika prezli



Ispeći u plehu (obložen papirom obavezno) oko pola sata na 180 stepeni. Moj pleh je malo manji od preporučenog (39 x 26 cm), pa su korice došle "deblje", ali pošto je ovo puslica malte ne onda sam odabrala smart rešenje.



Tanja korica bi se samo više trošila i drobila.

Dok se korica peče skuvati fil od:

5 žumanaca
150 g šećera
3 kašike brašna
250 ml mleka
1 vanil šećer

U mlako ubacujem 200 g margarina, nemam kad da čekam da se sve ohladi.



Onda prohlađenu koru presečem preko pola i nafilujem.

Odozgo preklopim drugom polovinom kore.

Do sutradan se ohladi i stegne u frižideru.

 Slično je krempiti.


Pre serviranja po vrhu posuti prah šećerom.

Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар