HUMUS


Leblebije sam na kratko potopila u vodu, a onda skuvala (ko voli može da pusti i da prenoći sve tako).

Potom u blender ubaciti i izmiksati:

oceđene i skuvane leblebije
maslinovo ulje
koja kašičica tahinija (ja sam dodala 2 uvršane)
isceđen sok od 1 manjeg limuna
malo himalajske roze soli
4 čena belog luka

U toku mućenja u 2 navrata dodala sam po malo hladne vode (iz čopera presula i domutila štapnim blenderom).

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi