LAŽNA PASTA SA TIKVICAMA
Dve manje tikvice oguliti i pomoću nožića za guljenej napraviti tanke trake.
Trake od tikvica (tzv. lažnu pastu) na suvom tiganju izgrilovati - bez ulja.
Ovo je restriktivna varijanta jela i gotovim ga za večeru.
Izgrilovane trakice sasuti u dublju činiju.
Pripremiti preliv (umak) za pastu.
Izdinstati na vodi:
1 glavicu ljubičastog sitno seckanog luka
oko 200 g junećeg mlevenog mesa
izrendanu sredinu od jedne tikvice
1-2 izmiksana sveža paradajza
U to dodati začine:
himalajska roze so
mleveni biber
suvi začin origana
1-2 male kašičice aleve paprike
Gotovim umakom preliti pastu (a pošto ostane i da se ne bi bacilo, ubrzo sledi još jedan predlog brzog jela sutra za ručak).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар