среда, 29. август 2018.

LAŽNA PASTA SA TIKVICAMA



Dve manje tikvice oguliti i pomoću nožića za guljenej napraviti tanke trake.

Trake od tikvica (tzv. lažnu pastu) na suvom tiganju izgrilovati - bez ulja.

Ovo je restriktivna varijanta jela i gotovim ga za večeru.



Izgrilovane trakice sasuti u dublju činiju.

Pripremiti preliv (umak) za pastu.

Izdinstati na vodi:

1 glavicu ljubičastog sitno seckanog luka
oko 200 g junećeg mlevenog mesa
izrendanu sredinu od jedne tikvice
1-2 izmiksana sveža paradajza

U to dodati začine:

himalajska roze so
mleveni biber
suvi začin origana
1-2 male kašičice aleve paprike



Gotovim umakom preliti pastu (a pošto ostane i da se ne bi bacilo, ubrzo sledi još jedan predlog brzog jela sutra za ručak).

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар