NEŠTO KAO "PARMIĐANA" na moj način - (posno)
Posno i na vodi, čak bez trunke ulja - nije pohovano, nije prepržavano i nema sira.
Poveći plavi patlidžan oguliti (ja sve gulim što kupim, osim ako nije uzgajano u mom vrtu; čuvam se pesticida) i iseći na tanke krugove.
Dno zemljanog suda obložiti krugovima patlidžana i posoliti.
Preko sasuti polovinu pripremljenog sosa ili paste od crvenih paprika.
Opet prepokriti ostatkom isečenih krugova od patlidžana.
Na kraju sasuti drugi deo sosa i silikonskom špatulicom plavom poravnjati.
Ubaciti u rernu i zapeći na 200 stepeni kratko dok patlidžan ne omekavi - nisam merila vreme.
Probosti nečim i proveriti pre vađenja iz rerne, mada kad porumeni po vrhu i patlidžan je omekavio. Može da se proceni i vizuelno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар