субота, 25. август 2018.

NEŠTO KAO "PARMIĐANA" na moj način - (posno)



Posno i na vodi, čak bez trunke ulja - nije pohovano, nije prepržavano i nema sira.

Poveći plavi patlidžan oguliti (ja sve gulim što kupim, osim ako nije uzgajano u mom vrtu; čuvam se pesticida) i iseći na tanke krugove.

Dno zemljanog suda obložiti krugovima patlidžana i posoliti.



Preko sasuti polovinu pripremljenog sosa ili paste od crvenih paprika.

Opet prepokriti ostatkom isečenih krugova od patlidžana.

Na kraju sasuti drugi deo sosa i silikonskom špatulicom plavom poravnjati.



Ubaciti u rernu i zapeći na 200 stepeni kratko dok patlidžan ne omekavi - nisam merila vreme.

Probosti nečim i proveriti pre vađenja iz rerne, mada kad porumeni po vrhu i patlidžan je omekavio. Može da se proceni i vizuelno.


Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар