PIRE OD KARFIOLA


Posve kratko i poklopljeno sa malo himalajske soli skuvati karfiol.

Ocediti (a vodu sačuvati, za ono što sledi posle ovoga), pa izgnječiti gnječilicom za pire (onom starinskom, ručnom i nekadašnjom koja je visila na zidu skro svake kuhinje).



U sve to dodati tahini i izmešati.

Ovo pire ide odlično uz začinjen patlidžan od malo pre, kao i uz pečenu skušu.

Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi