POSNI PATLIDŽAN PUNJEN PROSOM - na vodi
Jedan poveći patlidžan oguliti, preseći preko pola i izdubiti kako bi se napravila dva čamčića.
Ostatak povađene sredine od patlidžana iseckati na sitno.
Na vodi prodinstati 1 glavicu iseckanog crnog luka, pa u to dodati iseckanu sredinu patlidžana.
Posoliti, pobiberiti i ubaciti koje čeno iseckanog belog luka.
Na kraju dodati i suvi začin origana.
U gotovu kašu ubaciti skuvani proso (proso je prethodnog dana potopljen u vodi, a sutradan skuvan pre svega ovoga; kuvan proso se procedi i u kašu se dodaje oceđen bez kapi vode).
Gotovom kašom napune se udubljenja patlidžana.
Sve se po vrhu pospe svežim listićima isečeng celera.
Poređati u posudu za pečenje preko papira, malo naliti vodom i sve zapeći na 200 stepeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар