недеља, 19. август 2018.

POSNI PATLIDŽAN PUNJEN PROSOM - na vodi



Jedan poveći patlidžan oguliti, preseći preko pola i izdubiti kako bi se napravila dva čamčića.

Ostatak povađene sredine od patlidžana iseckati na sitno.

Na vodi prodinstati 1 glavicu iseckanog crnog luka, pa u to dodati iseckanu sredinu patlidžana.

Posoliti, pobiberiti i ubaciti koje čeno iseckanog belog luka.

Na kraju dodati i suvi začin origana.


U gotovu kašu ubaciti skuvani proso (proso je prethodnog dana potopljen u vodi, a sutradan skuvan pre svega ovoga; kuvan proso se procedi i u kašu se dodaje oceđen bez kapi vode).

Gotovom kašom napune se udubljenja patlidžana.

Sve se po vrhu pospe svežim listićima isečeng celera.



Poređati u posudu za pečenje preko papira, malo naliti vodom i sve zapeći na 200 stepeni.

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар