POTAŽ OD TIKVICA
A kad ostade ta predivna bistra voda u kojoj se iskuvao karfiol, šteta je da se prospe ili baci.
Tako eto novog osmišljavanja za mene i ovde.
U tu vodu ubacim šta trenutno imam u zamrzivaču, spremno i očišćeno, samo da odvijem iz kesica:
belo korenje (peršun i paškanat)
komadi tikvice (ostalo od nekih prethodnih jela)
tu uleće i jedan manji komad patlidžana
list celera
1 kocka za supu
Neko povrće sam izostavila, naprosto htela sam jednu ne mnogo zahtevnu potaž varijantu.
Sve kuvam kratko 15-ak minuta poklopljeno.
Potom sve izblendirati i gotovo.
Ako treba dodati soli po ukusu (ja nisam).
Nema više vraćanja na ringlu da još koji ključ proključa.
Ohladiti i u frižideru, a što može trajati par dana. Podgreje se samo potrebna količina.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар