субота, 25. август 2018.

POTAŽ OD TIKVICA



A kad ostade ta predivna bistra voda u kojoj se iskuvao karfiol, šteta je da se prospe ili baci.

 Tako eto novog osmišljavanja za mene i ovde.

U tu vodu ubacim šta trenutno imam u zamrzivaču, spremno i očišćeno, samo da odvijem iz kesica:

belo korenje (peršun i paškanat)
komadi tikvice (ostalo od nekih prethodnih jela)
tu uleće i jedan manji komad patlidžana
list celera
1 kocka za supu

Neko povrće sam izostavila, naprosto htela sam jednu ne mnogo zahtevnu potaž varijantu.

Sve kuvam kratko 15-ak minuta poklopljeno.

Potom sve izblendirati i gotovo.

Ako treba dodati soli po ukusu (ja nisam).

Nema više vraćanja na ringlu da još koji ključ proključa.

Ohladiti i u frižideru, a što može trajati par dana. Podgreje se samo potrebna količina.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар