SOS OD CRVENIH PAPRIKA
Sos ili pasta od tek ispečenih crvenih paprika, potrebna je za nešto što nakon ovoga sledi. No postoji sijaset predloga kako se ovaj sos može upotrebiti (premazati podlogu za picu, ili izjutra neku krišku hleba ili kako već osmislite)...
Prvo ispeći željenu količinu crvenih paprika.
Pečem 4 poveće paprike.
Sos sam odmah potrošila ceo, a može se koji dan pričuvati u frižideru.
Ispečene paprike malo prohladiti, a po želji oguliti (ja nisam gulila).
U seckalicu ubaciti:
pečenu papriku
nekoliko čena belog luka
1 kašičicu aleve paprike
3 kašike mlevenog lešnika (tako sam imala, a može i u komadu; može i badem umesto lešnika)
malo balzamiko sirćeta (ili sok od limuna)
suvi začin origana
suvi začin bosiljka
himalajsku roze so
Sve izmiksati i dobijenu pastu, koja je lepša i zdravija od uprženog ajvara iskoristiti po želji.
Ubrzo sledi jedan od predloga i kako.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар