четвртак, 2. август 2018.

ĐUVEČ SA PILETINOM



U zemljani (glineni) đuvečar naseckati, posoliti i izmešati:

1 glavicu crnog luka
4 čena belog luka (ne znam što je beli luk "branjen" u restrikciji, a tako je zdrav; ovim dodatkom ništa neću narušiti, a mnogo ću priuštiti)
1 crvena paprika
list celera (a ko ima treba i koren ubaciti)
1 paradajz isečen na sitnije kockice
1 šaka skuvanog integralnog pirinča (duže se kuva od belog, neuporedivo zdraviji, voda pri kuvanju čista,  a kod belog pirinča toliko lepljive skrobne mase se stvori; ja izbacila iz žute kuhinje beli pirinač koji mnogo volim; era velikih odricanja i odbacivanja)
suvi začin majčine dušice
suvi začin bosiljka
nekoliko listova lovora
karfiol
brokoli

U sve još naseckati kockice pilećeg belog mesa.


Naliti vodom i zapeći u rerni na 200 stepeni.


Prijatan ručak!

Нема коментара:

Постави коментар