VITMANOVA BAJADERA


U zemljani sud ređati, od svega po red, sledećim redosledom:

belo pileće meso isečeno na tanke šnicle
posoliti i pobiberiti
tikvice isečene na kružiće
(soliti svaki red povrća po malo)
ljubičasti luk isečen na rezance
crvena paprika isečena na komadiće
cvetovi karfiola
patlidžan isečen na krugove (njime pokriti i završiti bajaderu po vrhu)
suvim začinom origana sve začiniti na kraju



Naliti posve malo vode (ja nisam ni trunku, jer je većina povrća bila tek odmrznuta, pa je sve posedovalo dovoljno vode).



Zapeći na 200 stepeni.

Prijatno! 





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi