ZAČINJEN PATLIDŽAN



Poveći plavi patlidžan oguliti i seći na tanke kolutove, pa poređati u pleh po papiru i posoliti.

U posebnu posudicu pomešati sledeće začine, pa tom mešavinom posuti svaki kolut. Pre nego pospete ove začine premažite vodom svaki klolutić kako bi se začini bolje zalepili (kako bi bolje prionuli za patlidžan).

Mešavina začina:

beli luk u granulama
crni sušeni luk
aleva paprika
mleveni biber

Zapeći na 200 stepeni.

Isto ovako mogu da se prirede i tikvice.

Prijatno! 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi