ZAPEČENE SEOSKE SLATKAČE


Slatkača je domaća seoska neprskana jabuka.

Jabuke samo oprati i očistiti nožem ako ima malo natrulih mesta.



Ne treba ih guliti pošto nisu tretirane nikakvim hemijskim preparatima.

Izdubiti po sredini i svaku posuti sa što više cimeta.

Poređati u pleh, obložen papirom, pa ispeći u toploj rerni na 250 stepeni.



Služiti za popodnevnu užinu (onu drugu).



Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi