ZAPEČENE ZAČINJENE TIKVICE



Dve tikvice ubrati u svom vrtu (ako toga nema onda kupiti negde tamo gde se povrće čuva daleko od automobilskih auspuha i izduvnih gasova - olova; u zatvorenim marketima najbolje; pijace i piljare su tik uz prometne saobraćajnice, a plus i iznose povrće na trotoare; a nivo olova doseže do visine naših kukova), oguliti i iseći na tanke šnite, pa ih poređati u pleh preko papira i posoliti.

Pripremiti mešavinu začina i posuti svaku tikvicu:

sušeni crni luk
mleveni biber
beli luk u granulama
origano
kurkuma

Zapeći na 200 stepeni.



Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi