DOMAĆI INTEGRINO
U vanglicu sipati sve ono što može da se nađe i da čovek se u vlastitoj kuhinji snađe (sve sipam, pa tek na kraju zamesim):
1 žumance
1 kašika cimeta
2 kašike fruktoze
1 kašika maka u zrnu
1 kašičica mlevenog muskant oraha
1/2 kašičice mlevenog đumbira u prahu
1 kašičica praška za pecivo
U ovo još dodati, ali samleveno u seckalici na najsitnije:
100 g bundevinog semena (golice)
50 g suncokreta
50 g semena lana
U to dodati i integralna brašna:
80 g ovsenog i
100 g ječmenog
Zamesiti hladnom vodom (vodu nisam merila precizno) i još natreti ječmenim brašnom po potrebi (kao ni ostatak brašna koji sam dodavala pri natiranju i posipanju radne površine, kako bih razvukla testo oklagijom bez lepljenja).
Odmah razvući i vaditi željene oblike.
Poređati u pleh preko papira i ispeći na 190 stepeni (vreme nisam precizno merila - pečem po njuhu, no to je oko 20-ak minuta).
Prijatna hrono užina!
Коментари
Постави коментар