"HRONO" SIR OD DUNJA
900 g očišćenih, a neguljenih iseckanih dunja skuvati sa malo vode da omekavi kao za kompot, a zatim sve izblendirati (za ovaj postupak rada neophodno je oko 20-ak minuta)
Vratiti na šporet, a čim počne da ključa (na tihoj vatri) u to dodati 300 g fruktoze i uz neprestano mešanje ukuvati dok se ne ugleda dno šerpe za oko 20-25 minuta.
Ukuvano smaći sa ringle, pa dodati 100 g seckanih oraha, izmešati i razliti u tepsiju pokvašenu hladnom vodom.
Sutradan iseći na veće komade i ostaviti da se suši na sobnoj temperaturi.
Ali, sutradan s obzirom na malu gramažu fruktoze (gde bi inače išlo do 800 g šećera belog ili žutog) neće sir biti one čvrtsine kao što je nehrono varijanta i koja se seče kao ratluk bez po muke. Ipak ovde nema štete, pa ova poslastica može da se sipa u zdelice i jesti je uz pomoć kašičice...
Može dobro doći za neku od dve užine.
Ipak, bolje je sve ovako i ne praviti, a ako već neko jeste, onda iznova vratiti na ringlu usuti još 500 g šećera i ukuvati i na kraju dobijate nehrono uspelu poslasticu... Tih uspelih kitkinezova na ZUI ima već nekoliko i nikad nisu omanuli... A lepše je od ratluka...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар