HRONO TART SA ARONIJOM
Zamesiti glatko testo od:
250 g ovsenog brašna
na vrh kašičice himalajske roze soli
20 g fruktoze (oko 1-2 kašike)
120 g svinjske masti
1 žumance
80 ml hladne vode
Da bi postigli glatko testo pri natiranju morate dodti još koju kašiku ovsenog brašna, preko gore izmerenog i navedenog.
Testo ostavljam u vanglici nepokriveno u frižider na sat vremena da odmori.
Nakon toga pleh za tart podmazati sa malo maslinovog ulja i posuti ovsenim brašnom, pa u njemu rastanjiti testo sve do ivica i izbosti ga viljuškom.
Umutiti šam od 1 preostalog belanceta sa 1 kašikom fruktoze, pa u to dodati 3 kašike mlevenih lešnika.
Premazati testo filom, a preko pobosti aroniju.
Zapeći na 200 stepeni manje od 15 minuta - dok ne porumeni.
Dobro ohladiti pre sečenja i služenja.
Jesti samo za užinu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар