субота, 15. септембар 2018.

HRONO TART SA ARONIJOM



Zamesiti glatko testo od:

250 g ovsenog brašna
na vrh kašičice himalajske roze soli
20 g fruktoze (oko 1-2 kašike)
120 g svinjske masti
1 žumance
80 ml hladne vode

Da bi postigli glatko testo pri natiranju morate dodti još koju kašiku ovsenog brašna, preko gore izmerenog i navedenog.

Testo ostavljam u vanglici nepokriveno u frižider na sat vremena da odmori.

Nakon toga pleh za tart podmazati sa malo maslinovog ulja i posuti ovsenim brašnom, pa u njemu rastanjiti testo sve do ivica i izbosti ga viljuškom.

Umutiti šam od 1 preostalog belanceta sa 1 kašikom fruktoze, pa u to dodati 3 kašike mlevenih lešnika.



Premazati testo filom,  a preko pobosti aroniju.

Zapeći na 200 stepeni manje od 15 minuta - dok ne porumeni.

Dobro ohladiti pre sečenja i služenja.

Jesti samo za užinu.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар