понедељак, 3. септембар 2018.

KREM SA MARELAMA



Odleđene višnje očistiti od košpi, a potom ih izblendirati u finu glatku masu (za ovaj krem merim na vagici izblendiranu kašu i stavljam oko 120-130 g).

1 supenu kašiku goveđeg želatina potopiti sa 2 kašike hladne vode, a zatim kad sve nabubri rastopiti na tihoj vatri i dodati u kašu od višanja.

U sve to dodati još i 40 g fruktoze (to je oko 3-4 kašike).

Iz ovog recepta izbacujem slatku pavlaku i prilagođavam sve režimu restriktivne ishrane.

U smesu dodajem komad izgnječenog neslanog mladog sira, onaj koji se koristi za vreme restrikcije (oko 80 g) umesto maskarponea.

Sve dobro izmešati, ujednačiti i sasuti u posudicu za dezert.

Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Dovoljno za jednu užinu.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар