KREM SA MARELAMA
Odleđene višnje očistiti od košpi, a potom ih izblendirati u finu glatku masu (za ovaj krem merim na vagici izblendiranu kašu i stavljam oko 120-130 g).
1 supenu kašiku goveđeg želatina potopiti sa 2 kašike hladne vode, a zatim kad sve nabubri rastopiti na tihoj vatri i dodati u kašu od višanja.
U sve to dodati još i 40 g fruktoze (to je oko 3-4 kašike).
Iz ovog recepta izbacujem slatku pavlaku i prilagođavam sve režimu restriktivne ishrane.
U smesu dodajem komad izgnječenog neslanog mladog sira, onaj koji se koristi za vreme restrikcije (oko 80 g) umesto maskarponea.
Sve dobro izmešati, ujednačiti i sasuti u posudicu za dezert.
Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Dovoljno za jednu užinu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар