MEKANE RAŽANE LEPINJE
Zamesiti testo od:
200 g ražanog brašna (piše da može do 250g)
200 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
himalajska roze so (po ukusu)
1 kašičica praška za pecivo
Pokriti krpom i ostaviti do sutradan u frižider da prenoći (pecivo je trebalo dodati izjutra - kasno to pročitah, no nefali ništa što sam ja ovde "pogrešila"; i hleb integralni koji sam pekla po recepturi onoj izvrsnoj kaže da pecivo ide u testo odmah i tu naučih da testo stavim u frižider da prenoći).
Sutradan smesu razasuti u pleh obložen papirom i napraviti 4 male lepinjice (sipati kutlačom).
Kaže recept ako je retko dodati još brašna. Meni je već sada ispalo kako i treba, mada kažu treba da bude malo gušće nego za palačinke, pa se zahvata kutlačom stoga.
Ukoliko podmesite kao što napisah neće biti žitko i retko, neće trebati kutlača, već silikonska špatulica da se sve saspe i poravnja.
Svaku posuti semenkama suncokreta.
Ispeći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.
Prijatan doručak uz samo 1 lepinjicu, salatu i nešto suhomesnato (pileća prsa), a može i uz nešto mlečno (namaz od sira prepun začina uz ovo ili šolja jogurta).
Коментари
Постави коментар