MUSAKA OD TIKVICA



Pripremiti kašu za početak, što znači da treba prodinstati na vodi (stoga što vazda kuvam restriktivno) mleveno juneće meso i iseckanu glavicu crnog luka.

Kašu začiniti dodavanjem:

himalajske roze soli
mlevenog bibera
suvog začina majčine dušice

Po dnu zemljanog suda poređati polovinu pripremljenih tikvica isečenih na malo deblje kolutiće.



Preliti kašom i preklopiti preostalom polovinom tikvica.

Umutiti 1 jaje i nemasni jorugt (0,5% m.m.), a zatim preliti musaku.



Zapeći na 200 stepeni dok ne porumeni.



Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi