субота, 1. септембар 2018.

PUNJENI LJUBIČASTI LUK U SOSU OD PARADAJZA



Ljubičasti luk uz pomoć spravice za vađenje sredine iz jabuka i drugog voća i povrća polagano izvrteti po sredini i načiniti udubljenja i jamice u koje posle treba usuti uprženu kašu (slično kao za sarmu itd...)

Kaša se priprema na vodi:

dinstati mleveno juneće meso i sredinu koju smo izvrteli iz dubina svake glavice luka.

Posoliti i pobiberiti, a na kraju dodati svež list celera.

Napuniti luk.



Potom pripremiti sos, tako što u seckalicu ubacimo sve dole sveže navedeno i samo izmiksamo:

1 veći paradajz
par čena belog luka
suvi začin bosiljka
suvi začin majčine dušice

U zemljani sud sasuti sos, a preko položiti i poslagati glavice luka.

Zapeći u rerni na 200 stepeni.



Prijatno!



P.S. Ostalo je malo kaše, bez brige uskoro nova ideja kako da se iskoristi i taj ostatak. Nema bacanja - u kuhinji je svaka mrva iskorišćena!



Нема коментара:

Постави коментар