PUNJENI LJUBIČASTI LUK U SOSU OD PARADAJZA
Ljubičasti luk uz pomoć spravice za vađenje sredine iz jabuka i drugog voća i povrća polagano izvrteti po sredini i načiniti udubljenja i jamice u koje posle treba usuti uprženu kašu (slično kao za sarmu itd...)
Kaša se priprema na vodi:
dinstati mleveno juneće meso i sredinu koju smo izvrteli iz dubina svake glavice luka.
Posoliti i pobiberiti, a na kraju dodati svež list celera.
Napuniti luk.
Potom pripremiti sos, tako što u seckalicu ubacimo sve dole sveže navedeno i samo izmiksamo:
1 veći paradajz
par čena belog luka
suvi začin bosiljka
suvi začin majčine dušice
U zemljani sud sasuti sos, a preko položiti i poslagati glavice luka.
Zapeći u rerni na 200 stepeni.
Prijatno!
P.S. Ostalo je malo kaše, bez brige uskoro nova ideja kako da se iskoristi i taj ostatak. Nema bacanja - u kuhinji je svaka mrva iskorišćena!
Коментари
Постави коментар