среда, 3. октобар 2018.

HRONO PITA SA JABUKAM - bez ulja



Pripremiti kašu ili nadev za filovanje heljdinih kora (pripremiti ga unapred  i malo prohladiti, jer se filuje svaka heljdina trošna kora hladnim filom)...

Izrendati 5 većih jabuka senabija i odmah u to dodati 5 kašika fruktoze i 1 kašiku cimeta, pa kratko u sopstvenom soku koji će jabuke pustiti sve na tihoj vatri malo prodinstati i razmekaviti jabuke.

Uzimati po jednu heljdinu koru i filovati do pola, a ostatak prazne kore isprskati kiselom vodom, pa urolati.



Ispeći na 200 stepeni, a pre pečenja po vrhu nakvasiti sa što više kisele vode (može i maslinovim uljem malo da se premaže, no ja sam isprobala i odlično je bez trunke ulja).

Ovim se premažu 3 kore, a dovoljno za užinu dve osobe (a ukoliko se hranite sami podelite užinu na dva dana)...



Prijatna užina!

 

Нема коментара:

Постави коментар