GALETE SA KUPINAMA
Zamesiti sa malo hladne vode glatko (fino) testo od sledećih komponenata:
150 g speltinog brašna
50 g mlevenih lešnika
100 g masti
2 kašike fruktoze
na vrh noža himalajske roze soli
Testo odmoriti oko 20 minuta do pola sata najviše u frižideru.
Pripremiti željeno voće za filovanje.
Testo nakon isteka vremena razvući između dva lista pek papira oklagijom i modlicom iseći veće krugove.
Svaki krug još malo rastanjiti rukom, pa po sredini staviti voće (u ovom slučaju kupinu) i krajeve testa uskupiti prema sredini i blago naborati.
Galete ispeći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 15-ak minuta (pekoh 10 minuta manje nego što u receptu rekoše čak 25 minuta).
Vrući kolačići se troše, pa ih dobro ohladiti pre posluženja.
Prijatna hrono užina!
Коментари
Постави коментар