петак, 2. новембар 2018.

GALETE SA KUPINAMA



Zamesiti sa malo hladne vode glatko (fino) testo od sledećih komponenata:

150 g speltinog brašna
50 g mlevenih lešnika
100 g masti
2 kašike fruktoze
na vrh noža himalajske roze soli

Testo odmoriti oko 20 minuta do pola sata najviše u frižideru.

Pripremiti željeno voće za filovanje.

Testo nakon isteka vremena razvući između dva lista pek papira oklagijom i modlicom iseći veće krugove.

Svaki krug još malo rastanjiti rukom, pa po sredini staviti voće (u ovom slučaju kupinu) i krajeve testa uskupiti prema sredini i blago naborati.

Galete ispeći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 15-ak minuta (pekoh 10 minuta manje nego što u receptu rekoše čak 25 minuta).

Vrući kolačići se troše, pa ih dobro ohladiti pre posluženja.



Prijatna hrono užina!

Нема коментара:

Постави коментар