HRONO KORPICE SA ARONIJOM
Još juče otkrijem jedno zanimljivo prospito i trošno testo, a danas još jednostavnije i brže osmislim nove slatke zalogaje za užinu.
Dakle, zamesiti glatko testo od:
150 g speltinog brašna
50 g mlevenih lešnika
100 g svinjske masti
2 kašike fruktoze
malo hladne vode
(so izostavljam)
Testo odmah na dasci posutoj speltinim brašnom razvući i povaditi najveće kružiće 12 za pleh od 12 velikih mafina (ono malo viška testa raspodeliti gde zafali).
Pleh za veće mafine obložiti korpicama od papira i u svaku položiti isečen krug, a potom svaku korpicu napuniti aronijom (ili nekim drugim voćem po izboru).
Pošto je aronija malo gorčija, ja u svaku dodajem po nepunu kašičicu domaćeg prirodnog meda i eto malo prirodnog zaslađivača iako se med ne dopušta u hrono jelovniku, meni ne smeta.
Ispeći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatna užina!
Коментари
Постави коментар