недеља, 4. новембар 2018.

HRONO KORPICE SA ARONIJOM



Još juče otkrijem jedno zanimljivo prospito i trošno testo, a danas još jednostavnije i brže osmislim nove slatke zalogaje za užinu.

Dakle, zamesiti glatko testo od:

150 g speltinog brašna
50 g mlevenih lešnika
100 g svinjske masti
2 kašike fruktoze
malo hladne vode
(so izostavljam)

Testo odmah na dasci posutoj speltinim brašnom razvući i povaditi najveće kružiće 12 za pleh od 12 velikih mafina (ono malo viška testa raspodeliti gde zafali).

Pleh za veće mafine obložiti korpicama od papira i u svaku položiti isečen krug,  a potom svaku korpicu napuniti aronijom (ili nekim drugim voćem po izboru).


Pošto je aronija malo gorčija, ja u svaku dodajem po nepunu kašičicu domaćeg prirodnog meda i eto malo prirodnog zaslađivača iako se med ne dopušta u hrono jelovniku, meni ne smeta.

Ispeći na 200 stepeni dok ne porumeni.



Prijatna užina!







Нема коментара:

Постави коментар