понедељак, 12. новембар 2018.

MOKRINSKA ŠTRUDLA



U većoj vanglici razmutiti i sačekati oko 5 minuta da sve krene:

2 kašike smeđeg šećera
250 ml toplog mleka
1 kesicu suvog kvasca

U to dalje dodati:

250 ml hladne vode
1 kašičicu himalajske roze soli
2 žumanca
1 malu kafenu šoljicu ulja

U ovo dodati postepeno 1 kg brašna (belo meko tip 400) i zamesiti testo, pa ga ostaviti pokriveno u vangli na toplom da nadođe oko pola sata.

Nakon pola sata testo podeliti na 9 loptica i ostaviti da odstoji još 20 minuta.


Uzimati po 3 loptice i svaku razvući što tanje oklagijom i prvu i drugu koru premazati margarinom (mlečnim za mazanje) i pokriti trećom razvučenom korom (svaka treća ili poslednja kora se ne premazuje), pa presaviti i formirati 3 grupe (složiti kao 3 lista presavijene knjige).

Ostaviti sve 3 kamare da odmore još pola sata.

Razvlačiti svaku od 3 grupe, premazati sa što više domaćeg džema (od marele) i urolati študle.



Posložiti u pleh na papir i pustiti da odstoje još 1 sat u plehu.

Pre pečenja štrudle izmazati sa žumancetom.

Peći na 200-190 stepeni oko 40-ak minuta.

Hladno iseći.

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар