MOKRINSKA ŠTRUDLA
U većoj vanglici razmutiti i sačekati oko 5 minuta da sve krene:
2 kašike smeđeg šećera
250 ml toplog mleka
1 kesicu suvog kvasca
U to dalje dodati:
250 ml hladne vode
1 kašičicu himalajske roze soli
2 žumanca
1 malu kafenu šoljicu ulja
U ovo dodati postepeno 1 kg brašna (belo meko tip 400) i zamesiti testo, pa ga ostaviti pokriveno u vangli na toplom da nadođe oko pola sata.
Nakon pola sata testo podeliti na 9 loptica i ostaviti da odstoji još 20 minuta.
Uzimati po 3 loptice i svaku razvući što tanje oklagijom i prvu i drugu koru premazati margarinom (mlečnim za mazanje) i pokriti trećom razvučenom korom (svaka treća ili poslednja kora se ne premazuje), pa presaviti i formirati 3 grupe (složiti kao 3 lista presavijene knjige).
Ostaviti sve 3 kamare da odmore još pola sata.
Razvlačiti svaku od 3 grupe, premazati sa što više domaćeg džema (od marele) i urolati študle.
Posložiti u pleh na papir i pustiti da odstoje još 1 sat u plehu.
Pre pečenja štrudle izmazati sa žumancetom.
Peći na 200-190 stepeni oko 40-ak minuta.
Hladno iseći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар