уторак, 20. новембар 2018.

ROMBOVI OD HELJDINOG BRAŠNA


U seckalici samleti:

70 g semenki suncokreta
70 g susama
90 g lana
80 g bundevinog semena (golice)

Samlevene semenke izručiti u 170 g heljdinog brašna.

U to još dodati:

1 kesicu praška za pecivo i
200 ml kiselog mleka (1 čaša od 180 g i od druge čaše 2-3 kašike).

Testo rastanjiti u pleh po popiru i ispeći za 15-ak minuta na 180 stepeni (podrazumeva se da pre toga rernu zagreje na 250, a po ubacivanju istu smanjite na rečeno).

Pre pečenja testo koje je kao za proju (nije žitko kao ne projaru) iseći nožem na rombove.

Ohlađeno iskomadati, višak odložiti u zamrzivač.

Prijatan doručak uz kiselo mleko!



Нема коментара:

Постави коментар