SLATKI TROUGLIĆI SA MARELAMA




Marele (odmrznute višnje isprskati i očistiti od košpica ili koštica - različito ih nazivaju, a ispravnost je negde između).

Zatim pakovanje heljdinih kora (koje ipak na tržištu ne postoje 100 % hrono, jer imaju konzervans, kuhinjsku so i pšenično brašno, no mora se malo žmirkati na neke nelogičnosti ovde) prepoloviti preko pola, jer ćemo savijati trougliće. Možete preseći i na 3 dela, kako bi trouglići bili manji.

Uzimati po dve kore zato što su tanke i imaju nešto kraći rok trajnosti (a i mekanije su i ne drobe se), a one iz vakuma iako su dugotrajnije i deblje pa može samo jedna kora (no te vakum kore prilično se drobe). Na rub svake polovine kore stavljati obilatu šaku višanja i posuti sa fruktozom (nepuna kašika).



Ostatak suve kore premazati maslinovim uljem i vodom koja se ocedila dok smo prskali višnje (može i kisela, no ovako je aromatičnije i u boji).

Ispresavijati sve u trougliće i poređati u pleh po papiru.



Ispeći na 200 stepeni, ali pre pečenja izmazati maslinovim uljem i vodom od višanja.

Prijatna užina!




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi