SLATKI TROUGLIĆI SA MARELAMA
Marele (odmrznute višnje isprskati i očistiti od košpica ili koštica - različito ih nazivaju, a ispravnost je negde između).
Zatim pakovanje heljdinih kora (koje ipak na tržištu ne postoje 100 % hrono, jer imaju konzervans, kuhinjsku so i pšenično brašno, no mora se malo žmirkati na neke nelogičnosti ovde) prepoloviti preko pola, jer ćemo savijati trougliće. Možete preseći i na 3 dela, kako bi trouglići bili manji.
Uzimati po dve kore zato što su tanke i imaju nešto kraći rok trajnosti (a i mekanije su i ne drobe se), a one iz vakuma iako su dugotrajnije i deblje pa može samo jedna kora (no te vakum kore prilično se drobe). Na rub svake polovine kore stavljati obilatu šaku višanja i posuti sa fruktozom (nepuna kašika).
Ostatak suve kore premazati maslinovim uljem i vodom koja se ocedila dok smo prskali višnje (može i kisela, no ovako je aromatičnije i u boji).
Ispresavijati sve u trougliće i poređati u pleh po papiru.
Ispeći na 200 stepeni, ali pre pečenja izmazati maslinovim uljem i vodom od višanja.
Prijatna užina!
Коментари
Постави коментар