KRSNI KOLAČ



U vanglicu sasuti:

oko 400-500 g belog pšeničnog brašna (tip 400)
1 kesicu suvog kvasca
1 kašičicu smeđeg sećera
1 nepunu kašičicu soli

Izmešati varjačom i zakuvati mlakom vodom, pa ostaviti da testo nadođe na toplom pokriveno krpom.

Nadošlo testo premesiti i staviti u okrugli kalup za pečenje čije se dno vadi, a obložen papirom i opet ga pustiti da nadođe i da se raširi po čitavom okruglom dubljem plehu.

Napraviti ukrase po želji od mase beskvasnog testa koje se zamesi upotrebom sledećih sastojaka:

4-5 kašike gustina
3-4 kašike brašna
hladna voda

Kada hleb nadođe u plehu premazati ga mešavinom smeđeg šećera i hladne vode i poređati ukrase i opet sve izmazati slatkom vodom (to vam je i jestivo lepilo za testo).

Ispeći oko 45-50 minuta na 190 stepeni.



Srećna slava Svetog Nikolaja Mirlikijskog!


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi