KUGLOF SA LIMUNOM
Umutiti mikserom:
3 žumanceta i
50 g fruktoze (ukoliko želite slađu varijantu povećati mere zaslađivača)
Zatim u to dodati 150 ml mešavine:
70 ml maslinovog ulja i
80 ml hladne vode
Izmutiti mikserom, a potom u sve to još dodati (izmešano zajedno):
170 g speltinog brašna i
1/2 kesice praška za pecivo
Masu u koju se doda brašno izmešati varjačom, a onda u sve to dodati:
sok i izrendanu koru od 1 manjeg limuna i
1 kašičicu ekstrata sa aromom vanile
Posebno umutiti u čvrst šam:
3 belanceta i
prstohvat himalajske roze soli
Onda i to sasuti u početnu smesu (masu) i sve izmešati varjačom.
Najmanji kuglof nauljiti maslinovim uljem i posuti speltinim brašnom, pa najzad sasuti masu (žitka je neka vas to ne brine).
Ispeći na 180 stepeni oko 35 minuta (dovoljno je 30 minuta).
Pečeno prevrnuti, da sklizne na dekorativnu tacnu.
Ohlađeno načeti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар