KUGLOF SA LIMUNOM


Umutiti mikserom:

3 žumanceta i 
50 g fruktoze (ukoliko želite slađu varijantu povećati mere zaslađivača)

Zatim u to dodati 150 ml mešavine:

70 ml maslinovog ulja i
80 ml hladne vode

Izmutiti mikserom,  a potom u sve to još dodati (izmešano zajedno):

170 g speltinog brašna i
1/2 kesice praška za pecivo

Masu u koju se doda brašno izmešati varjačom, a onda u sve to dodati:

sok i izrendanu koru od 1 manjeg limuna i 
1 kašičicu ekstrata sa aromom vanile

Posebno umutiti u čvrst šam:

3 belanceta i 
prstohvat himalajske roze soli 

Onda i to sasuti u početnu smesu (masu) i sve izmešati varjačom.

Najmanji kuglof nauljiti maslinovim uljem i posuti speltinim brašnom, pa najzad sasuti masu (žitka je neka vas to ne brine).

Ispeći na 180 stepeni oko 35 minuta (dovoljno je 30 minuta).

Pečeno prevrnuti, da sklizne na dekorativnu tacnu.



Ohlađeno načeti.




Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi