четвртак, 13. децембар 2018.

KUGLOF SA LIMUNOM


Umutiti mikserom:

3 žumanceta i 
50 g fruktoze (ukoliko želite slađu varijantu povećati mere zaslađivača)

Zatim u to dodati 150 ml mešavine:

70 ml maslinovog ulja i
80 ml hladne vode

Izmutiti mikserom,  a potom u sve to još dodati (izmešano zajedno):

170 g speltinog brašna i
1/2 kesice praška za pecivo

Masu u koju se doda brašno izmešati varjačom, a onda u sve to dodati:

sok i izrendanu koru od 1 manjeg limuna i 
1 kašičicu ekstrata sa aromom vanile

Posebno umutiti u čvrst šam:

3 belanceta i 
prstohvat himalajske roze soli 

Onda i to sasuti u početnu smesu (masu) i sve izmešati varjačom.

Najmanji kuglof nauljiti maslinovim uljem i posuti speltinim brašnom, pa najzad sasuti masu (žitka je neka vas to ne brine).

Ispeći na 180 stepeni oko 35 minuta (dovoljno je 30 minuta).

Pečeno prevrnuti, da sklizne na dekorativnu tacnu.



Ohlađeno načeti.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар