MARINIRANA PILETINA NA POVRĆU



Belo piće meso iseći na tanko, a zatim ga posoliti i pobiberiti.

Preliti marinadom od sledećih sastojaka:

nekoliko čena belog luka
maslinovo ulje
balzamiko sirće
veza svežeg celera (ili peršuna)
veza sveže mirođije

Meso ostaviti par sati da odstoji u ovome ili do sutradan u frižideru ukoliko vršite večernju pripremu za sutrašnji specijalni ručak.

Sutradan meso povaditi u pleh obložen papirom i ispeći sa svom marinadom na 200 stepeni.

Za to vreme izgrilovati dve manje tikvice isečene na tanke trake, a pred kraj u to dodati i šaku sveže blitve i prepržiti tek dok lišće ne omekavi.



Ispečeno meso servirati na podlozi od tikvica i blitve.



Prijatno! 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi